همانطوری که در ایران روزنامهها مواضع سیاسی خودشان را بازتاب میدهند در آلمان هم به همین صورت هست گرچه تمامی روزنامهها خود را بیطرف اعلام میکنند اما تیترها و سبک نوشتار بیانگر عقاید آنهاست.
جمهوری فدرال آلمان با بیش از ۸۳ میلیون جمعیت، دارای ۳۸۳ روزنامه با انتشار روزانه و ۲۵ روزنامه با انتشار غیر روزانه میباشد که میانگین زمان روزانه ای که صرف خواندن روزنامه در این کشور میشود، برابر ۳۰ دقیقه است. در اینجا تعدادی از پرخواننده ترین روزنامهها و ساختار اونها رو برای شما شرح میدهم منابع نوشتههایم از گفتگوهای مختلف با آدمهای مختلف بوده همچنین اینترنت و تحلیل شخصی.
روزنامه بیلد چاپ برلین با بیش از ۲ میلیون و پانصد هزار شمارگان روزانه و ۱۲ میلیون بازدید روزانه از سایت اینترنتی، تأثیرگذاری ویژهای در سیاست آلمان دارد.
بیلد در صفحه اول عکس لخت زنان رو منتشر میکند، تحریککننده عقاید و دقیقاً خوراک نوشتاری آلمانیها رو چاپ میکند و موضعی راستگرا دارد گرچه همیشه بهعنوان محافظهکار از آنها یاد میشود. اگر خواننده این روزنامه باشید، شاید از آلمان و مردم و شرایطش دلزده بشوید.
هلموت کهل، در سالهای دههی ۱۹۸۰ میگفت، روزاش را با خواندن "بیلد" آغاز میکند: «برای اینکه از وضعیت واقعی ملت خبر میدهد.»
نمونه تیترها:
ما رهبر کاتولیکهای جهان هستیم
کمکهای میلیاردی به یونان را متوقف کنید!
۱۱ سپتامبر: «ای خدای بزرگ، به ما کمک کن!»
روزنامه فرانکفورتر آلگماینه ثایتونگ
موضعی لیبرال محافظه کار دارد. رقبای اصلی آن زود دویچه ثایتونگ و دی ولت هستند و در گذشته از منتقدین حزب SPD بود.
چاپ شمارگان بین سیصد تا چهارصد هزار هست و در اینترنت یک میلیون و سیصد هزار بازدیدکننده دارد و تنها روزنامه ای هست که بیشترین چاپ شمارگان رو در خارج از آلمان دارد. بيشتر آلمانی زبانهای دنیا نظر خوبی نسبت به این نشریه دارند و
بر خلاف عموم روزنامهها خط مشی این روزنامه توسط یک سردبیر تعیین نشده و سیاستهای اصلی زیر نظر شورای سردبیری پنجنفرهای تعیین میشوند.
زود دویچه ثایتونگ چاپ مونیخ
از پرتیراژ ترین و بیش از یک میلیون خواننده دارد. از نظر سیاسی سلیقه ای چپ لیبرال و نقدهای بسیار دارد و یکی از روزنامههایی هست که بسیار کشورهای جهان و رویدادهای جهانی مینویسد.
راینیشه پست چاپ دوسلدورف
نسبت به جمعیت زیاد ایالت وستفالن، تیراژ چهارصد هزارتایی و تعداد هشتصد هزار خواننده آمار جالبی نیست، اما در نورد راین وستفالن روزنامه شماره یک هست. دنباله رو سیاست محافظه کارانه و بیانگر اخبار کلیسا هست. همین دو موضوع باعث شده که از نزدیکان حزب CDU باشد.
اشپیگل چاپ هامبورگ
هفته نامه اشپیگل نیز با چاپ حدود یک میلیون و حدود شش میلیون بازدید، از پرخواننده ترین و لیبرالترین مطبوعات در آلمان هست یعنی حتی به حزب دموکرات آزاد هم نزدیک نیست هرچند که خود مردم بر این باور هستند که آنها چپ گرا هستند. ساختار نوشتاری آکادمیک و تحلیلی آن باعث شده تا علاقه مندان روشن فکر زیادی داشته باشد و هر از گاهی شخصیتهای معروف دنیا در این روزنامه نقد میشوند.
هفتصد هزار تعداد خواننده و دویست هزار تعداد شمارگان و در ۱۳۰ کشور دنیا پخش میشود. نو محافظهکار و به نقش سیاست در تغییر و دگرگونسازی امور باور دارند. آنها یکبار در دوشنبه و یک بار در شنبه دنیا را مورد بررسی قرار میدهند و عقایدشان را به چاپ میرسانند.
در نگارش این پست از منبع زیر استفاده شده است:
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen